Netthandel felles for ditt og alle Norske sentrum som sterkt verktøy

Varehandel og delvis også tjenestesektoren er inne i noe som Virke kaller for Akokalypse og sier det er ikke noen valg, de som ikke forstår eller vil ta i bruk nye digitale plattformer er borte om få år.  Amazon og Alibaba er på vei inn til Norden og det er allerede en formidabel vekst i Netthandel i Norge som tapper tradisjonell handel i stor grad. Virke sier at utviklingen kan bli at netthandel har 50% av all handel om 5 år og hvem kan da drive ordinær butikkdrift uansett hvor? Når kundene på varehandel blir borte, kan heller ikke serveringsnæringen leve i sentrum, fordi det er samme kundene som er gjestene der på dagtid.

If you cant beet them join them.

Det betyr at også sentrums foretak må skaffe seg nye verktøy og lære seg å bruke de raskt som et supplement til ordinær butikkdrift og et utstillingsvindu som alltid er åpent. En av mulighetene er å samle seg på en felles digital plattform for ditt sentrum for å være mest mulig synlig med alt som skjer og dertil ha en felles digital netthandel for sentrums foretak. Hvem bør være best i å vise frem topp aktuelle varer i alle varianter enn de lokale butikkene? Det mest fornuftige er da å gjøre som i USA sentrum som sier Buy online,pick up in store. Grunne til det er da beholder vi byens liv på mennsker som er i gatene, i butikkene, på kafeene, i parkene, på galleriene,osv. Enkelte ordninger for hjemkjøring kan også organiseres, men hvis alt blir kjørt hjem blir sentrum avviklet.

Det er allerede laget ferdig utkast til hvordan slike felles digitale sider skal se ut med betalingsløsninger og forslag på enten å hente varene i butikken dagen etterpå, eller organisere hjemkjøring. Kort sagt organisere felles netthandel i ditt sentrum for butikkene der.. Det passer nok best for sentrumsforeningen, næringsforeningen eller sentrumsselskapet å organisere en slik felles Netthandel, men det er basert på at hver enkelt aktør selv kan redigere sin side fullt ut uansett tidspunkt med adgang med egen kode.

Det er Mediasparx i Porsgrunn som har utviklet sidene og de kan sende over et forslag til en avtale og overføre en digital pakke med sidene til å få opp umiddelbart i ditt sentrum. Tilbudet til sentrumsorganisasjoner og foretakene i sentrum er portalen og sidene gratis å få opp å gå, men det blir da en 10% avgift for hver solgte vare som trekkes fra på oppgjøret fra blant annet Klarna. Det har påløpt store utviklingskostnader på sidene og Mediasparx tar også jobben med å være server for hele ordningen, markedsfører tilbudet og legger inn viruskontroll og jobber med å få sidene opp i Google systemet hele tiden.

Skriv en epost til larsil@online og si at du/dere er interessert i å vurdere en slik løsning som kan gi en stor fordel for ditt sentrum.

Klikk deg inn på menyen i høyre hjørne og les artiklene som legges inn fortløpende. En Dummy på netthandel til ditt sentrum vil bli lagt ut her i løpet av kort tid og så tar vi det derifra.

Kilde:
Handelens betydning for et vitalt bysentrum – Porsgrunn 25.4.18