Prognoser for været fremover for vinteren, sier nå at det ser ut til å kunne bli en mildere vinter.

Neida, det blir ikke akkurat sommeren enda, som her i Kragerø, men i løpet av få dager så snur solen og det går mot lysere tider. Dagens gledelige nyhet er at de proffe Fagfolkene i Norden på prognoser for været fremover for vinteren, sier nå at det ser ut til å kunne bli en mildere vinter enn normalt og at prognosene sier at det også kommer nedbør som normalt.

Når de også sier som prognoser at det vil blåse litt mer enn normalt i Europa, vil det kunne bety at de kan dekke inn mer av sitt behov for strøm selv og ikke trenger så mye vannkraft fra Norge. Kvartalskontraktene noteres i dag nedover og også årskontraktene er fallende. De sier at de antar det vil fortsette nedover.

The Weather is Bearish sies det og både øket levering av vann til våre magasiner og bedret hydrologisk balanse vil kunne bedre situasjonen for lavere priser fremover. Nå vil vel Regjeringen melde at de «tar æren for mildere vær» og mulig bedret vannstand i magasinene, men du som driver næring bør overveie et neitakk til det forslaget Regjeringen og strømleverandørene har lansert som er Fastpriser på strøm for 3-5-7 år , som ser ut til å være alt for høyt prissatt.

Vi forlanger derimot av Regjeringen et pristak i Norge på 50 øre kwt inklusive alt og en stopp på eksport når magasinene i NO 2 går under Medianverdien. Ha en riktig God Jul med forventning om et mer levelig nivå på strømkostnadene i det nye året.

www.norsk-sentrumsfordel.no