Strømregningen betales av gammel vane? En Forvaltningsavtale for bedrift og privat er smart.

https://norsk-sentrumsfordel.no/fjordkraft-spar-pa-strom/

En oppdatering på markedet for strøm og kraft generelt pr, 27.10.2019 og et godt tilbud til alle Norske sentrum med alle næringsdrivende, gårdeiere med sine sentrumseiendommer og alle ansatte som jobber der med sine private hus og hytter.  Du kan selvfølgelig bare ta i mot Strømregningen og betale den som du pleier, eller å sikre deg en avtale i et strømfond med forvaltning av de beste i Norge på akkurat det. Målsettingen er Spotpris eller lavere og vi har levert strøm til mange Norske sentrum og private nå i over 20 år og mange har spart kroner på det.

Det jobbes nå med å finne et punkt hvor det kan lønne seg å sikre inn til en fastpris for desember, januar og februar/2020 eller bare kvartal 1/2020, slik at vi ikke risikerer samme greia som i fjor vinter hvor strøm prisene galloperte oppover helt ukontrollert , noe som svei hardt for de fleste.  Se på linken under, klikk deg videre og meld deg på som deltager i fondet. Det er ingen ekstra kostnader eller medlemsavgifter og du nyter godt av direkte det vi oppnår på forvaltningen. Du skal bare registrere målernummer, navn og adresse, så ordner Fjorkraft resten.

Dagens bilde i kraftmarkedet er slik at børsen før helgen priset inn en markert kaldere og tørrere periode fremover i november, noe som nå ser ut til å bli en kortvarig svak høytrykksrygg bare noen få dager, for deretter å gå tilbake til mildt og mer nedbør.  Kraftprisene falt derfor noe på fredag ettermiddag, noe som også henger sammen med fallende priser på både CO2 og kull.

Det er prognoser på opptil 7,1 twh med nyttbar nedbør neste 10 dager, noe som er ajour med i fjor og omtrent som normalt for året. Det er en fyllingsgrad på ca 80 % i magasinene nå og det er omtrent som i fjor og ajour med medianverdi. Det betyr at vi har mye vann i magasinene og tar gjerne i mot litt til før nedbøren blir registert som snø.

Konsumet holder seg omtrent som normalen med et forbruk i Norge på  15.545 mw/t. Det er sånn midt på treet i forbruk i forhold til sommer/ vinterforbruk. Det importeres faktisk strøm i dag til Norge på  3.146 mw/t  og det tyder på at stømprodusentene tror de får bedre betalt senere i høst og vinter for vannet de da holder tilbake.  Det er forøvrig et problem med utenlandskabelen til DK for tiden og det gir færre muligheter for overføring på den. Det vil vedvare ut november sies det.

Prisene på det finansielle marked er for desember 40 øre kw/t ekskl mva, elavgifter og nettleie. For Q1/2020 er det 42.6 øre også uten mva. elavgifter og nettleie.

Spotprisen for mandag 28 okt. er 40 øre kw/t og marginalpris for kullfyrte kraftfverk er for Q1/2020 37 øre. kw/t

Vekslingskursen bare faller og faller i forhold til Euro og dollar og de som jobber med valuta sier at disse nivående vil holde seg lenge fremover.Det betyr jo i seg selv at prisen på strøm øker. fordi all handel med strøm foregår i Euro. Vekslingskursen er i dag 10.18 Euro/Nkr.

Trå til og gå inn på nettsiden som ligger her vedlagt og vil du holde deg oppdatert på hva som skjer i Norske Sentrum så er nettsiden www.norsk-sentrumsfordel.no

Lars Iver/Norsk Sentrumsfordel.

https://norsk-sentrumsfordel.no/fjordkraft-spar-pa-strom/  Her ligger det blokker for innmelding for bedrift og private. Trykk send etterpå og Fjordkraft ordner resten.

Porsgrunn 27.10.2019