Opprop til alle bedrifter innen SMB, deres ansatte og folket i Norge.

Har du bestemt deg for hvem du ikke skal stemme på ved neste Stortingsvalg?

Opprop til de som driver og jobber i SMB bedriftene, alle norske sentrumsaktører, det norske folk og da spesielt de unge i etableringsfasen og de eldre i samfunnet. Vi har fått en todeling i samfunnet, hvor de ekstra store bedriftene hvorav flere er enten eksportrettet eller er Monopolforetak eid eller deleid av staten, går meget bra, har solide overskudd og tjener bra med penger for sine eiere og gir et BNP-produkt for Norge som oppleves å være meget bra fra disse. Men mange private bedrifter innen SMB næringsområde «sliter ræva av seg» for å kunne overleve og mange må dessverre melde oppbud eller går konkurs, eller i beste fall må nedbemanne.

Hovedgrunnen er ensidig inndragning av Kjøpekraft uten å engang tenke Motkonjunktur tiltak med reduksjon av skatter og avgifter og samtidig offentlig deltagelse i et samordnet Lønnsoppgjør med virkemidler som kan være vesentlig bedre enn lønnspålegg. Joda en får ned inflasjonen med harde midler som benyttes, men bedrifter og folket har en massakre underveis, som i stor grad kunne vært unngått.  99 % av norske bedrifter er SMB bedrifter,57 % av alle ansatte i Norge jobber i en SMB bedrift og verdiskapningen fra SMB bedriftene er 1350 milliarder kroner/år.

Jeg hører fra flere som sier at nå må folk virkelig tenke nytt i valg av parti de stemmer på av gammel vane og se hva de har fått til av det de lanserte som sine programmer ved siste valg. Det ble ikke slik vi trodde det skulle bli, sies det av partiledere og skylder på omstendigheter de ikke har skylda for. Nei, det blir aldri slik en planlegger for og omstendighetene tar av og til styringa og setter en annen kurs enn det som gagner landet og folket. Da er våre folkevalgte valgt inn i Stortinget og derav Regjeringen for å ta tilbake styringa og handle til fordel for folket og næringslivet umiddelbart. Det å ha en plan B er bare et must, ikke sitte og krangle hvem som har skylda for at det gikk som det gikk.

 

Stortingsvalget sept. 2025 må du ta stilling til nå skal du kunne påvirke våre folkevalgte og partiene så er det nå fremover de utformer partiprogrammene og tar stilling til prioriteringer de velger. De må overbevises om at å sette opp en slags revisjon av tidligere tiders partiprogram og pynte litt på postene, gir at mange nå med stor sannsynlighet velger de bort og gir sin stemme til partier og stortingsrepresentanter som til enhver tid er «hands on» på å finne plan B og ser alltid etter mulighetene for økt sysselsetting, økt kjøpekraft, iverksetting av motkonjunkturtiltak, viderefører og også ivaretar de inntektsmulighetene vi tradisjonelt er gode på her i landet med gass, olje, fisk, natur og turistmarkedet.  60 mill. fra Staten til å utrede muligheter for å utvinne sjeldne jordarter i Telemark er et lite skritt i riktig retning, men det går altfor sent og vil ikke komme i mål før Staten kjøper seg inn som eier.  Samtidig vil mange si at de velger partier som reduserer vesentlig på skatter og avgifter og samtidig ivaretar hovedsatsningene representert ved respektive Departement.

Hva forlanges nå av partiene og de som skal velges inn på Stortinget

Det er da helt avgjørende å si ifra hva som er viktig og for å få sagt ifra og informert om hva som rører seg i folket og som nå våre folkevalgte må ta hensyn til, hvis ikke så vil de sannsynligvis bli valgt bort. Irritasjonen og fortvilelsen er nå så stor over manglende innsats og kontroll på viktige områder for landet og særlig fordi det tyder på at våre folkevalgte på tinget lever i sin egen boble og velger å styre etter ideologier som ikke kan eller vil kunne fungere for landet, for næringslivet og for store deler av folket. Grensen er overskredet for lenge siden og når det er fullt mulig med effektive tiltak å ordne opp i forhold til skaper trygghet, så må noen si ifra hva som forlanges av våre folkevalgte for i det hele tatt å bli valgt inn på tinget.

Det er spesielt 4 punkter som må klargjøres i Partiprogrammene og det Norske folket forlanger nå at det klargjøres partienes innstilling og vil med stor sannsynlighet stemme på de partiene som klart tar det med i sitt program.

  1. Strøm og nettlevering slik vi har hatt i Norge siste 100 år til selvkost

Strøm og fordeling levert til alle med Norsk adresse, både private og næring uansett hvor og når, skal leveres til en pris som var før 2016 og settes til selvkost som et pristak, noe som vil si at strøm produsert med vannkraft skal være et fortrinn for å kunne drive næring og kunne leve her i kalde Norge. Antatt 50 til 60 øre øre inkl. alt både produksjon, nett og avgifter som et pristak. Når vannmagasinene i NO2 går under medianverdien, skal eksport via kablene opphøre helt, som en sikkerhet for landets interne leveranselevering. Det har vært et slikt fortrinn for Norges næringsliv og befolkning i over 100 år, og folket forlanger at det nå tas kontroll på et viktig område for svært mange. Det er flere land i EU systemet som allerede har innført lignende egne ordninger, slik at EØS/ACER er ikke noen hindringer for Norge å innføre dette. Dagens børs kan videreføres eller Statnett/ produsent/nettleverandør kan ta all fakturering, men innslaget på pristaket slår inn som forklart. Det skal være Statens oppgave helt å finansiere legging av nye kabler over hele landet og fornye produksjonen med dagens turbiner og utstyr, i og med at Staten står som eier av både Statkraft og Statnett. Dagens praksis med å overføre ekstra midler i millionklassen til andre eiere av Strømselskapene, som er kommunene i Norge, skal opphøre umiddelbart. Likeså dagens millionlønninger og lukrative fratredelses avtaler til alle direktørene.  Totalt blir det av mange definert som en ekstra skatt for folket og betyr at Skattenivået og strøm fakturaen kan reduseres sterkt.

 

  1. Bestille og iverksette inn på større bedrifter x antall Modulære Små Kjernekraftverk.

Det skal snarest mulig settes fart på få på plass små modulære Kjernekraft i Norge og de større bedriftene som bruker mye strøm, skal kunne sette inn disse rett inn på nettet i sitt område fra en separat transformator/fordeler. Nye bedrifter som forlanger mye ny strøm vi i dag ikke har, skal henvises til å selv kjøpe og montere slik Kjernekraftverk, ikke forlange at dagens produksjon og nett til større bedrifter skal finansieres av folkets penger med mega subsidier i mange milliarder fra staten. Det blir stadig flere som sier at f, eks, Vindturbiner, Solkraft, Batterifabrikker, Datafabrikker, Grønne ammoniakkfabrikker er ikke realistiske investeringer og er primært kommet opp som søknader om økonomisk støtte og subsidier fra store foretak som har spesialisert seg på å hente enorme svært tvilsomme tilskudds midler fra dagens Regjering. Når de også sprenger enhver ramme for øket kraftbehov, vil dette i beste fall være svært tvilsomme investeringer. På de fleste av disse områdene er vi dessuten allerede utkonkurrert av land og fabrikker i Østen, som lager disse bedre og mye billigere enn vi greier her i Norge.

 

  1. Unge i Etableringsfasen og Pensjonister må få helt andre betingelser på levekår.

Det må inn en større satsning på helt unge i etableringsfasen som sliter med å få etablert holdbare familier og husholdninger hvor regnestykkene inntekt ikke går opp i forhold til utgiftene og da spesielt i forhold til de store utgiftene på lån til bolig og faste kostnader. Det partiet som tar tilbake Husbanken slik det fungerte tidligere med inntil 99 år på 3 % rentetak, vil få tilslaget fra mange. De eldre har nå i mange år tatt tilbakegang på pensjons inntektene, fordi den reelle situasjonen er at prisstigningen øker mer enn det de får inn. Når da Pensjonen og særlig Minstepensjonen for flere er slik at de må velge mellom å fryse eller å sulte på vinteren og er under det som kalles Fattigdomsgrensen i mange andre land, så ser de fleste at her har våre folkevalgte bare en ting å gjøre hvis de ønsker å bli valgt inn på tinget, nemlig en kraftig revisjon og påslag til pensjonen.

 

  1. Danmarks Statsminister kan overta alt av utenriks for hele Norden.

Når det gjelder utenriks, så er det mange som sier at Danmarks Statsminister Mette kan ta hele området for Norden, fordi hun er en klar og tøff dame som sier rett ut det som trengs å sies, ikke pakker det inn i bomull eller tåkeprat. Sist nå sier hun at helt klart skal Ukraina skal ha fri tilgang til å overta danske F16 og skal kunne bruke de som de selv ønsker. Hun har også sagt flere ganger at Danmark er for de som anser seg for å være dansker og/eller bifaller og aksepterer dansk lovgivning på alle områder.

www.norsk-sentrumsfordel.no

Lars Iver

Porsgrunn 27.09.24