Bruk byen din rett og slett fordi den er Best på alt.

Det er ny mandag etter en fin 17 mai helg og tid for en liten hyggelig byrunde,gjerne sammen med noen gode venner eller familie. Vi håper på litt finvær fremover og gjerne litt mer varme, men vi tar det vi får fordi våren er her og det gleder stort. De fleste foretak har nå åpent alle dager i sentrum og tar i mot deg med alle forhåndsregler for Koronatiltak på smitte, slik at du er trygg overalt i sentrum.

Velkommen til alle sentrum og bruk byen din, de trenger deg nå og du trenger den. De som jobber og driver der er dine venner,naboer og familie og de har fått store utfordringer siste måneder med Korona stengning og sterkt redusert omsetning. De fleste er glad i byen sin og vil gjerne at næringslivet skal kunne drive videre og det avhenger nå av deg i stor grad om de kan greie å få til.

Situasjonen nå er dessverre dramatisk for mange næringsdrivende, fordi de langt fleste har mistet store deler av omsetningen i flere måneder og driftsutgiftene fortsetter å være der og må betales. Riktignok har mange måtte permittere sine ansatte og Staten har gått inn og laget Kompensasjonsordninger som dekker noe av utgiftene, men mange sier at det bare hjelper et lite stykke på vei for å få regnestykkene til å bli positive. Det er desverre bransjer som må leve med nedstengning flere uker enda som f.eks treningssentre og Reiselivet. Det er utrolig komplisert å drive en restaurant med halvparten av bordene tilgjengelig,men de fleste foretak av butikker, servering og tjenester har nå åpent og gjør det beste ut av det.

Hele poenget er da at næringen i sentrum må få ut til alle at de holder åpent og ber deg om å prioroitere å bruke de, enten ved besøk direkte eller ved å klikke deg inn på nettsidene hvor flere har egne Netthandelssider og hjemkjøring eller hente i butikken. Inviter med deg noen ut på litt god mat og drikke, eller bestill Take away som er blitt populært. Hvis du enda legger inn ordre til utenlandske Netthandelsforetak som f.eks. Amazon og Zalando, så har du ikke oppfattet at du sager av den greina dine venner, familie og naboer sitter på og dermed også sitter på selv kanskje bare en kort tid.

Det kommer tilbakemeldinger nå om at flere sier rett ut at de må ha kunder og gjester fremover for å kunne leve videre og hvis ikke så må de legge ned og melde oppbud. Målsettingen må være i sammen å gjøre ditt og vårt sentrum igjen til et levende samfunn, både for opplevelse, kultur, lek, handel, servering, tjenester og service. Da er oppfordringen om å bruke ditt sentrum, fordi den også er selve identiteten mange har på sitt område og sentrums tilbud innen alle områder er Best på alt.

Takk for at du bruker sentrum og velkommen til byen. Optimisme for fremtiden er tilstede og vårens nyheter er på plass.