Strømprodusentene vil ha bedre betalt når det blir kjøligere.

 

 

Norsk SntrumsfordelFjordkraft logo 50%

Spar på strøm

 

Strømprodusentene vil ha bedre betalt når det blir kjøligere dager.

Ikke les videre hvis du bare betaler strømregningen når den kommer og «ser glad ut». Det finnes gode alternativer du bør sjekke ut her.

Invitasjon til aktiv forvaltning av ditt strømforbruk.

NSF kraftfond inviterer alle gårdeiere, næringsdrivende og alle ansatte i alle norske sentrum til å bli med i et kraftfond som har som målsetting å kunne gi Spotpris eller bedre med aktiv forvaltning av de beste på det i Norge.

Det benyttes da de mest profesjonelle folka i Statkraft som kjøper og selger på strømbørsene til Fjordkraft og vi ligger i samme poolen som Fjordkraft og nyter da godt av gevinstene og de prisene de greier å oppnå. Den fordelen gir vi videre til deg og du ser på din faktura hva du har spart på finansiell handel hver gang du får strømregningen. Hele poenget med proff forvaltning er å hente inn gevinster for deltagere i fondet hele tiden med kjøp og salg, uavhengig av prisnivå.

Fondet har nå operert i over 22 år og spart mange kroner for mange næringsdrivende og ansatte på strøm. Nå ser jeg på mange innmeldinger at veldig mange virkelig har fått øynene opp for at det er fornuftig å se etter andre ordninger med aktiv forvaltning, enn bare å godta den vanlige strømfakturaen, betale den og se glad ut. Sparte kroner er like gode som tjente kroner og Koronasituasjonen har ikke gjort det enklere å drive med overskudd på bunnlinja for noen.

Høsten er her og med kjøligere dager hvor de fleste må sette på varme og det er i stor grad elektrisk oppvarming  det går på, slik at forbruket øker og strømmåleren går vesentlig raskere enn i sommer.

Mye vann i magasinene, men kraftbalansen er på vei ned.

Vi er i en gunstig situasjon her i Norge med mye vann i magasinene og faktisk er vi nå i år ajour med høyeste noterte vannstand pr, dato i magasinene på 80.9 Gwh. Nå er det fylt opp hele 95 % av total kapasitet i landets vannmagasiner og produsentene må kjøre det de kan for å skape rom for ny nedbør utover høsten. Det betyr også at produsentene eksporterer på utenlandskablene det de kan til Europa og det noteres i dag eksport på 4.817 mwh/h noe som er bra fordi alternativet er å åpne slusene utenom kraftproduksjon og hive vannet på havet for ikke å risikere flom utover høsten i vassdragene. Allikevel er kraftbalansen ikke mer enn ca. 12twh i pluss og det var i sommer over 40twh. Produsentene får etter hvert enda bedre kontroll hvis/når det nærmer seg null. Hele spørsmålet er egentlig hvor mye nyttbar nedbør kommer det utover høsten og hva blir temperaturen utover vinteren.

Dagens noteringer på strømbørsen for kvartaler fremover.

Dagen noteringer på strømbørsen er for kjøp av Q4/20 på 21 øre kw/h ekskl. mva, nettleie, avgifter og påslag og for Q1/21 er den notert til 28 øre kw/h tilsvarende. Disse noteringene er da bare tilgjengelige på finansiell strømbørs og ikke ved ordinære avtaler. Systemprisen er i dag notert til 7 øre kw/h netto men for Sverige og DK ligger spotprisene på et sted mellom 14 til 17 øre netto og Tyskland har 39 øre. Det er en prognose på mye vindproduksjon denne uken som gjør at spotprisene faller på strømbørsen for disse områdene i Europa.

Marginalpris for kullfyrte kraftverk er veiledende fremover.

Det noteres fortløpende en såkalt marginalpris på kullfyrte kraftverk som det er mange av enda i Europa og den sier for Q1/21 at de må ha 38 øre kw/h bare for å dekke inn selvkost. Selv norske priser justeres på vinteren med kulde i forhold til prisen fra kullfyrte kraftverk. Det skyldes jo også at Norge er del av felles krafthandel i Europa og strøm handles i Euro.  Kullprisene er på vei oppover som en følge av mangel i markedet og streik på flere store produksjonssteder i Colombia. Gassprisene øker også mye fordi det er for lite produsert i øyeblikket.

Forbruk, prognose for nedbør og temperaturer 15.dgr.

Forbruket i Norge øker og er i dag på 14.113 mwh/h som er ca. 3.000 mwh/h mer enn på det laveste i sommer, men langt unna de kaldeste periodene på vinteren på ca 22.000 mwh/h. Det er en prognose på nyttbar nedbør til magasinene 15 dgr. fremover på 80 % mer enn normalt og temperaturen faller til 10 grader i snitt i Norge i samme periode. Da må du sette på mer varme for ikke å fryse og regningen øker.

Det er mange som nå ser etter mulige innsparinger i drift.

Som allerede sagt er det nå mange som vil ha en full gjennomgang av alle utgiftene sine for driften eller for ansatte med generell utgiftsbilde privat og mange av de finner ut at en avtale med levering av strøm med forvaltning av de beste i Norge er en ordning de kan spare utgifter med. For all del ikke hopp over til de selskapene som vil gi deg gratis strøm en kort periode med en ordinær spotavtale som du etter en tid har betalt for godt og vel med påslag på prisen senere.

Henvisninger til nettsteder for å melde seg på:

Det er ingen medlemsavgifter eller andre utgifter ved deltagelse i fondet og det ligger info og blokker med innmelding for bedrift og privat som tar få minutter å fylle ut. De finner du på:

Spar på strøm

 

Besøk gjerne vårt nettsted for flere artikler om sentrums muligheter fremover.

www.norsk-sentrumsfordel.no

Porsgrunn 23.09.2020

Lars Iver.